0
 • No products in the cart.

 • Veelgestelde vragen

  Beton

  Q: Wat voor soort beton wordt er gebruikt?

  A: Beton-Lab gebruikt Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB). Het wordt ook wel eens GFRC (Glassfiber reinforced concrete) genoemd. Het is zelfverdichtend en daardoor zeer sterk en vrijwel ondoordringbaar. Het is ideaal om te gebruiken, omdat het mooi afwerkt en in elke denkbare vorm te maken is.

  Q: Is het zwaar?

  A: Beton is zwaar. Ruim twee keer zo zwaar als water en dus net zo zwaar als steen. Beton-Lab gebruikt echter Ultra hoge sterkte beton, versterkt met lichtgewicht vezels, waardoor het heel dun kan worden uitgevoerd. Daarom zijn de ontwerpen van Beton-Lab verrassend licht en zeker niet zwaar te noemen.

  Q: Kan het ook verkleuren?

  A: Beton verkleurt niet. Het is nagenoeg ondoordringbaar, ook op moleculair niveau. Daarnaast voorziet Beton-Lab alle objecten van een fijne coating die vuil en water verder afstoot. Wel is het zo dat door veelvuldig aanraken die toplaag kan slijten. Microscopisch vuil kan dan in de poriën van het beton trekken, waardoor het licht anders wordt weerkaatst. Het beton lijkt daardoor te verkleuren, maar dat is niet zo.

  Q: Goed, het verkleurt niet, maar wordt dus wel donkerder door werking van buitenaf. Is daar wat aan te doen?

  A: Ja en nee. Natuurlijk kan je het beton schoonhouden met een lichtvochtige doek met wat water. Of je kunt het voorzien van een waslaag, die vuil en water afstoot, maar uiteindelijk zal het langzaam donkerder worden.

  Q: Ziet het er in het echt precies zo uit als op de foto’s?

  A: Ondanks dat elk object met veel precisie, liefde en aandacht wordt gemaakt, kan het zijn dat er zeer kleine verschillen zijn ten opzichte van de foto’s op de site. Daarnaast is beton een natuurproduct en wordt elk object met de hand gemaakt, je ziet dus altijd de signatuur van het materiaal en de maker.

   

  Verzending

  Q: Hoe wordt de verzending geregeld?

  A: Afhankelijk van de grote van het betonnen object, kiest en regelt Beton-Lab zelf het meest geschikte transport. Afhankelijk van de grootte wordt het geleverd in een daarvoor geschikte doos of houten krat via een pakketdienst of andere transporteur

  Q: Wat kost de verzending?

  A: Beton-Lab vraagt een kleine bijdrage in de transportkosten:

  Land Voorwaarde verzendkosten
  Nederland, België, Duitsland < 100,- 9,-
  Europa overig < 100,- 19,-
  Europese eilanden < 100,- 29,-
  Nederland, België > 100,- Gratis
  Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk > 100,- 50,-
  Europa overig, UK > 100,- 75,-
  Buiten Europa (airfreight) Afhankelijk van afleverlocatie op basis van DAP/DDU

   

  Q: Hoe lang duurt het ongeveer?

  A: Transport duurt voor kleine pakketten één tot drie dagen. Voor grotere verzendingen in houten kratten, kan het afhankelijk van de locatie in Europa één tot drie weken duren.

   

  Duurzaamheid

  Q: Hoe kan beton duurzaam zijn?

  A: Beton speelt een belangrijke rol in een duurzame samenleving en biedt vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen. Beton past perfect in de circulaire economie, heeft een extreem lange levensduur, is veilig en het draagt bij aan een comfortabel en energiezuinig gebruik. De grote vormvrijheid van beton biedt mogelijkheden om zowel standaard als meer bijzondere objecten te maken en om materiaalarmer te bouwen. Beton is bovendien samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, die altijd op korte afstand én ruim voorradig zijn én gerecycled kunnen worden.

   

  Q: Waarom kiezen jullie voor duurzaam?

  A: Let’s face it, duurzaamheid is een beetje een modewoord geworden. Het wordt dus nog wel eens misbruikt voor eigen gewin. Net als MVO trouwens. Voor Beton-Lab is het echter geen marketingtool, maar onderdeel van haar kernwaarden. We hebben een verantwoordelijkheid naar elkaar en deze planeet toe. We moeten ervoor zorgen en het koesteren, zodat we er allemaal van kunnen blijven genieten, nu en in de toekomst.

   

  Service en garantie

  Q: Welke garantie bieden jullie?

  A: Garantie is gelukkig voor ons allemaal bij wet geregeld! Verder willen we je verwijzen naar onze algemene voorwaarden. Wel willen we nog even benadrukken dat je tevredenheid voor ons zeer belangrijk is. Als er dus onverwachts iets stuk gaat, zullen wij alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt je te helpen.

  Q: Er is iets stuk, wat nu?

  A: Maak je geen zorgen, met een beetje geluk kan er wat aan gedaan worden. Anderzijds is het natuurlijk beton en een natuurproduct, dus het kan ook bijdragen aan de normale slijtage door gebruik. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we kunnen doen.

  Q: Waar kan ik de objecten van Beton-Lab zien, voelen en testen?

  A: Je bent altijd welkom in ons atelier. Maar als het echt nodig is, komen we gewoon bij je langs!

  Q: Mijn vraag staat er niet tussen, wat moet ik doen?

  A: Bel ons. Mail ons. Kom bij ons langs. Je bent van harte welkom en we kijken meteen of we je kunnen helpen.

  Q: Ik wil zelf iets van beton (laten) maken, kunnen jullie me helpen?

  A: Bij Beton-Lab kunnen we alles maken! Het kost natuurlijk wel wat tijd, maar zie dat dan toch vooral als een investering. Als je laat weten wat je wilt, kunnen wij kijken of we jouw idee of wens om kunnen zetten in een tastbaar ontwerp of dat we je kunnen adviseren over hoe je verder moet gaan.