0
 • No products in the cart.

 • Duurzaamheid bij Beton-Lab

  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is wat ons betreft een intrinsieke motivatie. Daarom recyclen we onze materialen, werken we met mallen met een lange levensduur, produceren we op de gram nauwkeurig om afval uit te sparen en werken we met lokale grondstoffen en leveranciers. De keuze voor Beton is dan ook logisch. Het heeft door zijn sterkte van zichzelf een duurzaam karakter. Wij ontwerpen ook met dat in ons achterhoofd. Ons werk gaat een leven lang mee. Zo zetten we al een flinke stap richting duurzaam beton.

  Geopolymeerbeton

  Kijk je echter naar de ingrediënten van beton, dan valt er nog wel wat te winnen op het gebied van duurzaamheid. Één kilo beton kost namelijk ook één kilo CO2. En dat is veel als je beseft dat er alleen al in Nederland zo’n 31 miljoen ton per jaar wordt gebruikt. Gelukkig werken wij aan een alternatief. Geopolymeerbeton is een cementvrije beton met een CO2 reductie van zo’n 90%.  Deze techniek is nieuw in Nederland. Wij willen deze gaan toepassen in al onze ontwerpen. Geopolymeerbeton is namelijk net zo sterk en functioneel als gewoon beton. Maar naast sterk en duurzaam, moet geopolymeerbeton ook werkbaar voor ons zijn en moet het resultaat aan onze esthetische eisen voldoen. Daarvoor is nog een weg van testen en onderzoeken te gaan, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend! Met dit onderzoek zijn we de eerste in Nederland die dit cementvrije duurzame beton zullen toepassen in alledaagse gebruiksvoorwerpen.

  Circulair beton

  Duurzaam beton is bij voorkeur ook circulair. Tot voor kort echter, kon beton alleen gerecycled worden tot puin als fundering voor wegen. Gelukkig is het inmiddels mogelijk om beton te recyclen tot poeder. Dit betonpoeder, genaamd freement®, kan weer worden opgenomen in nieuw beton. Daarmee wordt beton circulair! Ook daar werken we bij Beton-Lab hard aan om te zorgen dat we dit kunnen toepassen in ons werk zonder dat het ten koste gaat van onze esthetische en functionele eisen.

  Houd daarom onze site in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Onze successen delen we namelijk graag. Niet in de laatste plaats, omdat anderen daar ook voordelen van kunnen hebben!

  Verander de wereld, begin bij jezelf!

  You have been added to our mailing list.