0
 • No products in the cart.

 • Duurzaamheid bij Beton-Lab

  Duurzaamheid

  Duurzaamheid is wat ons betreft een intrinsieke motivatie. Daarom recyclen we onze materialen, werken we met mallen met een lange levensduur, produceren we op de gram nauwkeurig om afval uit te sparen en werken we met lokale grondstoffen en leveranciers. De keuze voor Beton is dan ook logisch. Het heeft door zijn sterkte van zichzelf een duurzaam karakter. Wij ontwerpen ook met dat in ons achterhoofd. Ons werk gaat een leven lang mee. Zo zetten we al een flinke stap richting duurzaam beton.

  Geopolymeerbeton

  Kijk je echter naar de ingrediënten van beton, dan valt er nog wel wat te winnen op het gebied van duurzaamheid. Één kilo beton kost namelijk ook één kilo CO2. En dat is veel als je beseft dat er alleen al in Nederland zo’n 31 miljoen ton per jaar wordt gebruikt. Gelukkig werken wij aan een alternatief. Geopolymeerbeton of  beter gezegd; anorganisch polymeerbeton, is een cementvrije beton met een CO2 reductie van zo’n 80%.  Deze techniek is nieuw in Nederland. Wij willen deze gaan toepassen in al onze ontwerpen. Geopolymeerbeton is namelijk net zo sterk en functioneel als gewoon beton. Maar naast sterk en duurzaam, moet geopolymeerbeton ook werkbaar voor ons zijn en moet het resultaat aan onze esthetische eisen voldoen. Na anderhalf jaar testen en experimenteren, worden de eerste ontwerpen nu uitgevoerd in dit bijzondere materiaal. Met dit onderzoek zijn we de eerste in Nederland die dit cementvrije duurzame beton zullen toepassen in alledaagse gebruiksvoorwerpen.

  Circulair beton

  Duurzaam beton is bij voorkeur ook circulair. Tot voor kort echter, kon beton alleen gerecycled worden tot puin als fundering voor wegen. Gelukkig is het inmiddels mogelijk om beton te recyclen tot elke denkbare korrelgrootte. Sterker nog. Zelfs jouw bouwpuin, steen, beton van muur of vloer, kan als grondstof dienen voor jouw opdracht! Daarmee wordt beton pas echt circulair! 

  Inmiddels vind je gerecycled beton terug in enkele van onze ontwerpen. Ook kunnen we het DNA van jouw project verwerken in het nieuwe werk, door puin van jouw project te verwerken tot granulaat dat terug in het beton kan. Zo creëren we minder afval zonder dat dit ten koste gaat van de esthetiek en functionele eisen!

  Houd daarom onze site in de gaten, neem contact met ons op, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de pagina) . Onze successen delen we namelijk graag. Niet in de laatste plaats, omdat anderen daar ook voordelen van kunnen hebben!

  Verander de wereld, begin bij jezelf!

  Doe een aanvraag

  en neem contact op