0
 • No products in the cart.

 • Novel Grey

  Ons verhaal

  Novel Grey is de optelsom van jarenlang onderzoek, experimenteren en ontwerpen met esthetisch beton. Via Novel Grey kunnen Marjolein en Jan-Paul Deurloo hun ontdekkingen en innovaties delen met een grotere doelgroep.

  “Zo kunnen ook zij onze passie ervaren en die zich eigen maken, zodat ze een omgeving creëren die bij hen past. Door te luisteren, vooruit te kijken en te innoveren, zijn we in staat om indrukwekkende, authentieke, handgemaakte wandtegels en – objecten te creëren. Weelderig van vorm en vol tactiliteit. Duurzaam in de basis.”

  Onze ontdekking

  Door onze honger naar nieuwe ervaringen en kennis over materialen, ontdekten we een prachtige uitwerking van beton, waarvoor we een nieuw productieproces hebben ontwikkeld. Het gaf ons de mogelijkheid eindelijk die bijzondere ontwerpen te maken met een opwindende afwerking die we al lang voor ogen hadden.

  We zijn echter nog lang niet klaar met ‘spelen’. Beton geeft ons zoveel mogelijkheden dat we nog heel veel bijzondere ontwerpen zullen uitbrengen in de toekomst. De belangrijkste ontdekkingen; die hebben we meteen gedeeld! Zo hebben we ontdekt hoe we afval kunnen verwerken in beton. Oud puin, verbrande en vermaalde erts uit de staalindustrie, gasdeeltjes van computerchips, et cetera. Dat, in combinatie met het feit dat er weinig energie nodig is om beton uit te laten harden én dat het goed te recyclen is, maakt het een prachtig duurzaam product met een CO2-reductie tot wel 80%!

  Ons materiaal

  Het ontwerp en de toepassing die we voor ogen hebben, bepaalt in grote mate de keuze voor de samenstelling van het beton. Door veel te experimenteren is er zo een palet aan materialen en afwerkingen ontstaan die we graag delen. Bij Novel Grey werken we met 3 verschillende soorten beton; van beperkt duurzaam tot zeer duurzaam.

  Onze artisanale mix ARC

  stelt ons in staat zeer dun te werken met een authentieke betonnen uitstraling. Deze mix heeft unieke samenstelling aan grondstoffen en bijzondere cementen. De milieuwinst die we met deze mix behalen komt vooral voort het gebruikte cement. Deze wordt op een veel lagere temperatuur geproduceerd, waardoor de CO2 uitstoot veel lager is. Ook in het productieproces wordt winst behaald, door de snelle uitharding. Hij geeft daardoor een robuuste uitstraling en een prachtig mat, licht gemêleerd effect. Verkrijgbaar in 10 kleuren. Ga je voor matte tegels, dan is de milieuwinst ongeveer 25% ten opzichte van gewoon beton.

  Onze recycle mix RRC

  is een vezelversterkte beton op basis van Portlandcement én granulaat puin en heeft een zeer hoge sterkte. Het puin heeft een korrelgrootte van 0-4mm en vervangt een substantieel deel van het cement en zand. Het puin kan overal vandaan komen, zolang het maar een anorganisch materiaal is. Dat kan een bunker uit WOII zijn, maar ook het voormalige bedrijfspand van een opdrachtgever. Door oud beton weer als grondstof te gebruiken, besparen we op transport, cement én zand! De tactiele glanzende tegels die we met deze mix kunnen maken, vormen voor ons de basis en zijn uniek in hun soort. Verkrijgbaar in 10 kleuren. Ga je voor glanzend en verfijnd, dan is de milieuwinst tenminste 35%

  Onze cementvrije mix IPC

  Inorganic Polymer Concrete, is het paradepaardje van Novel Grey. De cement wordt vervangen door bijproduct van de metaalindustrie. Deze wordt normaliter alleen maar vervuilend opgeslagen (landfill) of ergens afgestort. In plaats van te vervuilen, kan het nu verduurzamen. Het zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor een enorme duurzaamheidsslag. Cement heeft een enorme CO2-footprint. Onze cementvervangers hebben dat nauwelijks, doordat het feitelijk afval is. Daarnaast zijn onze tegels volledig recyclebaar. Eenmaal weer vermalen tot de oorspronkelijke grootte van de korrels, zijn ze weer opnieuw inzetbaar als bindmiddel. Door de grote hoeveelheid ijzeroxide in de samenstelling is de kleur van het beton bruingrijs. Verkrijgbaar in gemarmerd en effen bruingrijs. Andere gradaties in deze kleur zijn bespreekbaar. Ga je voor glanzend, cementvrij beton, dan is je milieuwinst bijna 80% ten opzichte van gewoon beton!

  Nog meer weten?

  Vul ons contactformulier in