0
 • No products in the cart.

 • Onze keuze

  voor beton

  O

  Onze keuze voor beton was geen gemakkelijke, maar zeker wel de juiste. Beton is een veelzijdig materiaal om mee te werken, een technologisch hoogstaand product en wanneer op de juiste manier gebruikt ook nog eens prachtig om te zien. Elke toepassing vraagt om zijn eigen samenstelling. Zo is er dus geen vast recept voor beton. Ook is het zo dat elke toepassing zijn eigen verwerkingsmethode behoeft. Dat kan zijn gieten, storten, smeren, strijken, spuiten, trillen, maar ook houten mallen, kunststof of rubber mallen, et cetera. Ook biedt beton de kans om duurzaam te werken. Alle grondstoffen en toeslagmaterialen zijn van lokale oorsprong. Daarnaast zijn ze deels afvalproducten die na recycling weer als grondstof kunnen worden gebruikt.

  Zowel onze ontwerpen voor ons vaste assortiment, als de ontwerpen die wij maken in opdracht, worden in Utrecht handgemaakt. Het wordt zo ontworpen dat we zo efficiënt mogelijk omgaan met de materialen om mallen te maken en wordt er precies afgewogen om het beton zonder uitval te produceren. Kortom, er is nagenoeg geen sprake van afval. Bijna alles wordt door ons gebruikt en slechts weinig wordt weggegooid. En dat is dan weer goed nieuws voor onze omgeving waar we allemaal verantwoordelijk voor zijn!

  Van oudsher is cement, één van de hoofdbestanddelen van beton, een product met een zeer hoge CO2 footprint. Door de toepassing van nieuwe technologieën bij de productie van cement en andere toeslagmaterialen, wordt deze in rap tempo verlaagd. Zowel onze leveranciers als wij, houden ons hier veel mee bezig. Dat betekent dat onze ontwerpen niet alleen vriendelijk zijn voor onze omgeving, maar ook nog eens een leven lang meegaan.

  Onze

  Ontwerpen

  O

  Bij onze ontwerpen is het eindresultaat altijd leidend in de keuze voor de ontwerp- en productietechnieken, de te gebruiken materialen en grondstoffen. Vorm over functie of functie over vorm is wat dat betreft ook geen discussie. Er is sprake van een volledige synergie. Toch laten onze ontwerpen zich wel een beetje typeren. We houden er namelijk van om warmte, zachtheid, verfijning en elegantie mee te geven in onze producten… Maar wel met een ruw randje.

  En ons uiteindelijke doel? Al ons werk een wow-factor meegeven, zodat iedereen die ze ziet en voelt verrast wordt!