0
 • No products in the cart.

 • Project Levende Gevel

  RHeia

  Levende Gevel

  L

  In opdracht van Victor Retel Helmrich van ontwerpatelier RHeia maakten wij ten behoeve van de expositie Stad = Natuur in Kunstloc Brabant een levende gevel.

  De levende gevel bestaat uit 5 elementen van elk 90cm breed en 50 cm hoog in een L vorm, zodat deze op een hoek geplaatst kan worden. In de gevel is een organische uitsparing gemaakt ten behoeve van hemelwaterafvoer. Door de vele riggeltjes, gaatjes en poeltjes die in de organische vorm zitten, blijft water achter en biedt het ruimte voor lichen, (korst)mossen en uiteindelijk zelfs wilde plantjes te groeien en zo een levende groene gevel te worden in de stad. Door het groen te omarmen in plaats van te bestrijden op het beton, komt de natuur dichtbij zonder dat ze tot last is.

  De gevel was eerst onderdeel van de expositie Stad = Natuur in Tilburg en zal na de expositie echt ingezet worden als gevel element.

  Lees er hier meer over: Vergroening van steden: creatieve makers zorgen voor bewustzijn en innovatie (mestmag.nl)

  Wil je nog meer weten over dit project, ben je geïnteresseerd in eigen ontwerp, of wil je graag dat wij iets totaal anders voor of met jou ontwikkelen? Neem dan contact met ons op.

  Stuur een mailtje, bel ons, of kom langs en kijk wat we samen kunnen maken!

  Doe een aanvraag

  en neem contact op